donderdag 3 april 2014

Winkels

Barendsplein
Een stressklus was ook de verbouwing van een bakkerij op het Barendsplein in de Spaarndammerbuurt. Deze verbouwing moest natuurlijk in een zo kort mogelijke tijd klaar zijn. We begonnen in de winkel op vrijdag om 18.00 uur en hij moest maandagsmorgens om 9.00 uur klaar zijn. Natuurlijk hadden we ook hier alles al weken van te voren klaargestoomd. Stellingen, toonbank, materialen voor de etalage, plaatmaterialen voor de muren, enz. Ook hier weer een krioelende massa van mensen uit de bouw. Elektriciens, loodgieters, schilders, tegelzetters, timmerlieden, zelfs de bazen waren present. Het is allemaal niks gedaan die winkelbetimmeringen. We hebben ze ook niet vaak gehad. Ik kan ze op twee handen tellen. We hadden meest onderhoudsklussen, en ook wel in winkels. Dan werd er een stuk van de winkel afgeschermd en kon de winkel openblijven. Of je moest maandagsmorgens de klus doen voor 13.00 uur, voor de winkel openging. We hebben winkels van de schoenenketen Huf ingericht of verbouwd. Ook voor Manfield op de Ceintuurbaan hadden we werk. Bij de kledingzaak van Witteveen in de Kalverstraat waren we vaste klant voor de verbouwingen. Maar die bestaat niet meer.

Molukkenstraat
Bij een bakkerij in de Molukkenstraat was het ook een heksenketel. De tegelvloeren waren nog niet droog of de stellingen werden al geplaatst. Het ergste was dat deze bakker gewoon door ging met bakken. Klanten in de winkel, personeel wat in de weg liep, echt een chaos. Toen het klaar was kon de tegelzetter weer opnieuw beginnen. Die bakker was trouwens een t…..lijer. Je kreeg geen gebakkie van hem. Helemaal niks, zelfs geen koekie bij de koffie.

Nee, dan de apotheek in de Molukkenstraat. Daar kon je tenminste op je gemak schaften en koffie drinken. Hier moesten ook aanpassingen in de winkel gebeuren. Aan de achterkant moest een lichtstraat in het dak gemaakt worden. Dit waren tenminste redelijke pillendraaiers. Hoewel, je wist natuurlijk nooit of het wel suiker was wat ze in je koffie deden? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten